Tentoonstelling Box your Book

In mei en juni 2022 is er een unieke expositie van 34 bijzondere dozen in Boekbindcentrum Echten. Het zijn de winnende, handgemaakte dozen van de internationale wedstrijd Box your Book.
Elke doos bevat een lievelingsboek van de maker en dat heeft geleid tot bijzondere kunstwerken! Een ingeblikte zalm, een klok, een doos bekleed met tientallen kleinere boeken…

De wedstrijd om een doos te maken rond je lievelingsboek leverde 89 inzendingen uit 13 verschillende landen op.
Een deskundige jury beoordeelde alle inzendingen en bekroonde 34 dozen.

Kom dus en geniet van wat deze tentoonstelling voor moois voor u in petto heeft.
U kunt de tentoonstelling bezoeken op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur.
Boekbindcentrum Echten - Zuidwolderweg 2 - 7932 PP Echten - tel: 0645968400

De Stichting Handboekbinden heeft een traditie om boekbinders, amateurs en professionals, uit te dagen deel te nemen aan wedstrijden, waarin met name het meedoen centraal staat.
De thema's zijn vaak niet-alledaags en zo was het ook met de laatste wedstrijd.
De opdracht was om een doos te maken om je lievelingsboek. Je lievelingsboek, een commercieel gedrukt boek, een roman, een special-interest boek, een dichtbundel, ja zelfs een technisch boek is soms iemands lievelingsboek.
Allemaal goed, maar nu een doos eromheen maken, op zo'n manier dat je als het ware aan de doos al kon zien welk boek erin schuil ging. Deelnemers uit 13 landen over de hele wereld meldden zich aan en stuurden een doos in.
Logistiek soms niet eenvoudig door corona en Brexit, maar we kunnen met trots zeggen: het is gelukt! We hadden een aantal zeer kundige mensen bereid gevonden om de dozen te jureren. Karen Polder, grafisch + ruimtelijk ontwerp,
Marja Wilgenkamp, gerenomeerd boekbindster en dozenmaakster en Wim Kamsteeg, evenals Marja boekbinder en dozenmaker van naam.
Uit de bijna 90 inzendingen werd niet een eerste, tweede en derde prijs toegekend, maar zijn 34 dozen genomineerd en bekroond om in de prachtige catalogus te worden opgenomen met foto's, een toelichting en een samenvatting van de jury beoordeling.
De overige deelnemers zijn met een enkele naamsvermelding ook opgenomen in de catalogus. Maar aan deze bekroning is verbonden dat de dozen tentoongesteld worden op een aantal locaties in het land.
De Stichting Handboekbinden is heel blij dat de derde tentoonstelling in Boekbindcentrum Echten is. De vitrines laten de dozen heel mooi zien aan de kijker, waarbij iedere doos zijn eigen verhaal vertelt.